Помоћник министра правде састао се са руководством Казнено-поправног завода Бања Лука

0Z0;C:0

 

Помоћник министра правде Владе Републике Српске у Ресору за извршење кривичних санција, Перо Дуњић, посјетио је, 03.03.2015. године, просторије Казнено-поправног завода Бања Лука, гдје је одржао радно-консултативни састанак са директором ове установе, Раденком Вујасином и његовим замјеником, Гораном Селаком.

На састанку је разговарано о резултатима рада, безбједоносној ситуацији као и условима за смјештај осуђених лица у овој установи.

Помоћник Дуњић је овом приликом истакао да је Казнено-поправни завод Бања Лука (КПЗ Бања Лука),  једна од водећих у Републици Српској по условима за издржавање затворске казне, јер испуњава све европске стандарде у том погледу.

Он је подсјетио да је у посљедњих пет година Влада Републике Српске уложила око четири милиона КМ на побољшању услова за смјештај осуђених лица у КПЗ Бања Лука.

„Урадили смо спољно обезбјеђење са караулама на зидовима, изградили савремену пријавницу, проширили капацитете павиљона за смјештај осуђених лица надоградњом једног спрата и реконструкцијом постојећег објекта, реконструисали просторије пријемно-отпусног одјељења, док још трају радови на реконструкцији“, појаснио је Дуњић.

Директор КПЗ Бања Лука, Раденко Вујасин, рекао је да ће ускоро бити окончани сви радови на проширењу затворских капацитета за смјештај 100 осуђених и притворених лица.

Вујасин је рекао да је стање безбједности у овој установи на задовољавајућем нивоу, објекти су највећим дијелом реконструисани, закључујући да је КПЗ Бања Лука респектабилна установа европских стандарда