Пенолошко удружење Републике Словеније похвалило рад Казнено-поправног завода Бања Лука

Помоћник министра правде Владе Републике Српске у Ресору за извршење кривичних санкција, Перо Дуњић и руководство Казнено-поправног завода Бања Лука, Раденко Вујасин, директор ове установе и његов замјеник, Горан Селак, примили су данас, 20.03.2015. године, у просторијама Казнено-поправног завода Бања Лука, чланове Пенолошког удружења из Републике Словеније.

Овом приликом размијењена су међусобна искуства о функционисању и начину рада казнено-поправних завода Републике Српске и Републике Словеније.

Посебна пажња посвећена је извршењу казне затвора, опште превенције криминалитета, истраживачком-научним радовима из области пенологије и постпеналним мјерама.

Чланови пенолошког удружења из Републике Словеније похвалили су рад Казнено-поправног завода Бања Лука и нагласили да је ова установа једна од водећих у Републици Српској по условима за издржавање затворске казне, те да испуњава све европске стандарде у том погледу.

Закључено је да је сaрaдњa са Удружењем за пенологију из Републике Словеније нa изузeтнo висoкoм нивoу и дa је у зajeдничкoм интeрeсу трeбa нaстaвити.

Пенолошко удружење Републике Словеније организовало је дводневну посјету Казнено-поправном заводу Бања Лука у циљу усавршавања и подстицања својих чланова да кроз размјену искустава допринесу развоју и унапређењу система извршења казне затвора.