Културно вече за осуђена лица уз чланове Градског тамбурашког ансамбла

slia 30.12.2015.

У оквиру културно – просвјетних активности, а у духу предстојећих празника, Казнено –поправни завод Бања Лука организовао је културно вече за осуђена лица уз чланове Градског тамбурашког ансамбла „Здравкo Ћосић“, у сриједу 23. децембра ове године.
Ансамбл већ традиционално поклања концерт осуђеним лицима који издржавају казну затвора у Казнено-поправном заводу Бања Лука, те на тај начин обогаћују културно–просвјете активности које ова Установа организује за осуђена лица.
Свечани програм је водио Небојша Куштриновић, а осуђенa лица су имали прилику да барем на кратко забораве свакодневицу и уживају у староградским пјесмама и рецитацијама.
„Досадашња искуства су показала да овакав вид културно-просветног рада позитивно дјелује на усвајање просоцијалних навика осуђених лица, као и на унапређивање и задовољавање културно-умјетничких и духовних потреба“, рекао је овом приликом Горан Селак, в.д. директора КПЗ Бања Лука.
Он је додао да је концерт тамбурашког ансамбла са гостима само један у низу културних програма планираних у КПЗ Бања Лука у циљу ресоцијализације осуђених лица.
„Пракса је показала да овакав вид организовања културних догађаја позитивно дјелује на цјелокупну климу у осуђеничком колективу и омогућује осуђеним лицима да сврсисходно проведу своје слободно вријеме те да, бар на кратко, забораве на свакодневницу и уживају у извођењу занимљивог наступа“, навео је овом приликом Селак.