Evropski standardi u KPZ Banjaluka

kp-440x315

Pomoćnik ministra pravde Republike Srpske Pero Dunjić danas je u Banjaluci istakao da se u kazneno-popravnim zavodima Republike Srpske nastavio trend smanjivanja broja osuđenih lica, čime je stvorena pretpostavka boljeg pozicioniranja ovih ustanova.

“U Kazneno-popravnom zavodu Banjaluka osuđeno lice zatvorsku kaznu zaista može izdržavati u skladu sa evropskim standardima”, rekao je Dunjić.

On je naglasio da je u obavljanju poslova koji se kontinuirano izvršavaju u kazneno-popravnim zavodima bitno pravilno upravljati ljudskim potencijalima, sprovoditi dodatne programe obuke za zaposlena i osuđena lica, jer se tako u potpunosti ostvaruju potencijali pojedinaca i ujedno stvara pozitivna i motivišuća radna atmosfera, koja dovodi do veće efikasnosti i kvaliteta u obavljanju poslova.

Dunjić je prilikom sastanka sa direktorima svih kazneno-popravnih zavoda u Republici Srpskoj održanom u Kazneno–popravnom zavodu Banjaluka pohvalio rad zatvorskih uprava iz Banjaluke, Istočnog Sarajeva, Foče, Bijeljine, Trebinja i Doboja, posebno kada je riječ o unapređenju smještajnih kapaciteta u zatvorskim objektima.